Lichaamsverzorging

Hoe kan ik ingegroeide haartjes voorkomen?

faq image

Hoe kan ik ingegroeide haartjes voorkomen?

MET DE JUISTE NAZORG KAN JE INGEGROEIDE HAREN VOORKOMEN!

1. Scrubben!

Door te scrubben zal je dode huidcellen verwijderen en maak je de weg vrij voor de haartjes. Het beste is om de huid ook voor de ontharing te scrubben. Na de ontharing maak je er best de gewoonte van om 1 à 2 keer per week te scrubben. Dit kan je met een Nylon handschoen onder de douche, met een Sisal handschoen op een droge huid of met Foliscrub op de droge huid (één keer per week aanbrengen en inmasseren). Scrubben is niet alleen goed tegen ingegroeide haren, maar zal je huid ook zachter, soepeler en mooier maken.

2. Gebruik Folisan of Foliserum!

Folisan en Foliserum zijn producten ontwikkeld door Depilève® dat zeer effectief ingegroeide haren, puistjes en huidirritaties na het harsen of scheren bestrijden. Folisan (lotion) en Foliserum (serum), beiden op basis van salicylzuur, zorgen voor een zachte peeling van de huid waardoor de haartjes makkelijker kunnen doorbreken. In tegenstelling tot het Foliserum is Folisan meer geconcentreerd en werkt het ontsmettend.

•  Na het scheren (mannen): dagelijks te gebruiken na het scheren. Mannen kunnen Folisan gebruiken als aftershave.

•   Na een elektrische ontharing: meteen aan te brengen na de behandeling om roodheid en irritatie te verminderen.

• Na een ontharing met hars: 2x daags aanbrengen, ideaal na douche of bad. De nabehandeling met Folisan kan je stopzetten zodra de haartjes terug door het huidoppervlak gegroeid zijn en dus niet meer kunnen ingroeien. Kan en mag ook gebruikt worden onmiddellijk na de ontharing om ontstekingen van follikels te voorkomen. Dit kan dan een licht brandend gevoel geven maar dit is normaal en komt door de ontsmettende werking van het product.


FOLISERUM

•   Na een ontharing met hars: breng een voldoende hoeveelheid op het behandelde gebied aan met zachte massage bewegingen. Foliserum wordt tot 10 dagen na de behandeling, ‘s morgens en ‘s avonds, aangebracht op gereinigde huid.


OPGELET!

•  Vermijd de zon als je Folisan gebruikt. Wil je gaan zonnebaden? Gebruik Folisan dan enkel ’s avonds.

•  Bij sterk of veel ingegroeide haren en/of ontstoken haarfollikels adviseren we 2x per dag Folisan te gebruiken vóór u het Foliserum aanbrengt.