Diodelaser

Doet een laserontharing pijn?

faq image

Doet een laserontharing pijn?het hangt ervan af. De pijn die u ervaart tijdens een laserontharing behandeling is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • Het deel van het lichaam dat wordt behandeld: Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere. Zo wordt laserontharing in het gezicht vaak als pijnlijker ervaren dan op de benen of armen.
  • Uw huidtype: Mensen met een gevoelige huid ervaren de pijn vaak als heviger dan mensen met een normale of vette huid.
  • De dikte van uw haar: Hoe dikker uw haar, hoe meer pijn u zult ervaren.
  • De ervaring van de behandelaar: Een ervaren behandelaar zal de behandeling vakkundig uitvoeren, waardoor de pijn wordt verminderd.

In het algemeen wordt laserontharing als een relatief pijnloze behandeling ervaren. De pijn die u ervaart wordt vaak omschreven als een prikkend, brandend of stekend gevoel. De pijn is meestal kortstondig en verdwijnt snel na de behandeling.


Na de behandeling kunt u last hebben van een lichte roodheid en zwelling. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele uren tot dagen.

Als u een gevoelige huid heeft of bang bent voor pijn, kunt u altijd een testbehandeling laten doen. Tijdens een testbehandeling wordt een klein gebied van uw huid behandeld, zodat u kunt ervaren hoe de behandeling aanvoelt.