Definitieve ontharing

Er bestaan verschillende methodes om te ontharen:

  • Scheren met mesje Haar blijft slechts enkele dagen weg
  • Chemisch met cremé
  • Epileren met pincet – Haar blijft 1 tot 2 weken weg
  • Waxen met hars
  • Ipl permanente ontharing  –   Haar blijft permanent tot definitief weg
  • Laser ontharing
  • Blend arbeidsintensief en traag

Wat is IPL?

Intens Pulsed Light verhit de haren tot in de wortel en in het haarzakje via de melanine (pigment) die zich in het haar bevindt. Dit verklaart ook waarom blonde of rode haren moeilijk te behandelen zijn daar deze weinig melanine bevatten.

Groeien de haren nog terug?

De haargroei gebeurt in 3 fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. De haren in overgangsfase zijn haren die reeds gestopt zijn met groeien en bijna niet meer gevoed worden; deze kunnen niet behandeld worden. De haren in rustfase zijn deze die nog moeten doorkomen. Het zijn enkel de haren in de groeifase die kunnen verwijderd worden, welke ongeveer 30% van de zichtbare haren vertegenwoordigen. Dit maakt dat er 6 behandelingen nodig zijn voor volledige behandeling en in sommige gevallen meer naargelang de dichtheid van haargroei, de dikte van de haren, de huidskleur en de hormoonhuishouding.

Zijn er voorzorgen nodig?

Vier weken vóór aanvang van de behandelingen mag u zich niet meer ontharen door middel van waxen of pincet. Scheren kan wel. Zonnen of zonnebank is niet toegestaan, door de verhoging van het pigment in de huid slaat de behandeling slechter aan. Hoe lichter de huid, hoe beter.

Hoe definitief is definitief?

Haren die vernietigd zijn met IPL groeien niet meer terug! Uiteraard kunnen zich nog wel nieuwe haren vormen door middel van hormoonspiegelveranderingen, medicatie, haren in rustfase etc. Maar meestal zullen dan enkele kleine nabehandelingen volstaan.

Is IPL duur?

De behandelingen zijn niet goedkoop, maar ook niet duurder dan jarenlange waxbeurten bij uw schoonheidsspecialiste. Bovendien hebben wij voor u speciale betalingsmogelijkheden en promoties waardoor u aan betaalbare prijzen jarenlang kan genieten van uw frisse en gladde huid.

Kan IPL bij elk huidtype?

Voor donkerhuidige types is er een verhoogd risico met de normale behandelingskop voor blanke types, daarom hebben wij een aangepaste kop waarmee wij ook aziatische en zuiderse types kunnen behandelen.