diode laser Definitieve ontharing

  • Scheren met mesje Haar blijft slechts enkele dagen weg
  • Chemisch met cremé
  • Epileren met pincet – Haar blijft 1 tot 2 weken weg
  • Waxen met hars
  • diode laser  ontharing  –   Haar blijft permanent tot definitief weg

Wat is diode laser?

Diode laser verhit de haren tot in de wortel en in het haarzakje via de melanine (pigment) die zich in het haar bevindt. Dit verklaart ook waarom blonde of rode haren moeilijk te behandelen zijn daar deze weinig melanine bevatten.

Groeien de haren nog terug?

De haargroei gebeurt in 3 fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. De haren in overgangsfase zijn haren die reeds gestopt zijn met groeien en bijna niet meer gevoed worden; deze kunnen niet behandeld worden. De haren in rustfase zijn deze die nog moeten doorkomen. Het zijn enkel de haren in de groeifase die kunnen verwijderd worden, welke ongeveer 30% van de zichtbare haren vertegenwoordigen. Dit maakt dat er 8 tot 10 behandelingen nodig zijn  voor volledige resultaat en in sommige gevallen meer naargelang de dichtheid van haargroei, de dikte van de haren, de huidskleur en de hormoonhuishouding.

Zijn er voorzorgen nodig?

Vier weken vóór aanvang van de behandelingen mag u zich niet meer ontharen door middel van waxen of pincet. Scheren doe je best 1 dag voor je afspraak voor de diode laser  . Zonnen of zonnebank is niet toegestaan( voor de behandelde zone van de diode laser) hoe blanker de huid hoe beter het resultaat, door de verhoging van het pigment in de huid slaat de behandeling slechter aan. Hoe lichter de huid, hoe beter. tussen de verschillende behandelingen voor de diode laser volstaat dat er een maand tussen zit.

Hoe definitief is definitief?

Haren die vernietigd zijn met diode laser groeien niet meer terug! Uiteraard kunnen zich nog wel nieuwe haren vormen door middel van hormoonspiegelveranderingen, medicatie, haren in rustfase etc. Maar meestal zullen dan enkele kleine nabehandelingen (1 of 2 behandelingen per jaar) volstaan.

Is diode laser duur?

De behandelingen zijn niet goedkoop, maar ook niet duurder dan jarenlange waxbeurten bij uw schoonheidsspecialiste. Bovendien hebben wij voor u speciale betalingsmogelijkheden en promoties waardoor u aan betaalbare prijzen jarenlang kan genieten van uw frisse en gladde huid.

Kan diode laser bij elk huidtype?

Voor donkerhuidige types is er een verhoogd risico met de normale behandelingskop voor blanke types, daarom hebben wij een aangepaste kop waarmee wij ook aziatische en zuiderse types kunnen behandelen.